Wat zijn de voordelen van bamboe?

Je hebt het de laatste tijd vast wel eens voorbij zien komen, ondergoed van bamboe. Ook bij Mooi Eronder hebben we keuze in bamboe heren ondermode van Ten Cate. Maar waarom zou je dit moeten proberen?

Bamboe kennen we natuurlijk als voedingsbron voor panda’s. Deze snelgroeiende holle stengels kunnen wel dertig meter lang worden! Om deze enorme lengte te halen is weinig water nodig, wat het tot een duurzamere vezel maakt. Want deze stengels bestaan uit vele korte vezels die tot draad verwerkt kunnen worden dankzij het viscose proces.

Op deze manier kan er van bamboe stof gemaakt worden die niet alleen duurzamer is maar ook nog eens heerlijk zacht is. Hiermee draagt het product als een tweede huid en heeft het een hoog draagcomfort. Daarnaast is de stof temperatuur regulerend. Het draagt zomers koel en op koudere dagen houdt het je juist warm.

Een ander voordeel van bamboe stof is dat het geen zweetgeurtjes vasthoudt. Door de temperatuur regulerende eigenschappen heb je ook geen last van zweetplekken. De stof droogt namelijk snel. Daarbij heeft het een mooie glans voor een luxe uitstraling. Binnen de TC Bamboo collectie hebben wij twee modellen T-shirts voor heren in wit en comfortabele boxershorts (2pack) in zwart.

Bamboe is dus niet alleen goed voor panda’s maar ook perfect voor jou! Genoeg redenen om ondergoed van bamboe eens te proberen. Bekijk hier onze Ten Cate heren ondergoed collectie