Carnaval in Maastricht oftewel 'Vastelaovend in Mestreech'. Drie dagen waarin de stad in het teken staat van rood-geel-groen, polonaise en kostuums.

Een kleine uitleg in Maastrichts carnaval: Op zondag begint de vastelaovend in de ochtend op het Vrijthof, bij ons om de hoek. De stadsprins geeft het startsignaal om 11.11 uur door enkele schoten te lossen met een klein kanon. Ook wordt het Mooswief omhoog getakeld, zolang de pop omhoog hangt is het carnaval tot dinsdagnacht 00:00. Op zondagmiddag kun je in het centrum genieten van de bónte störm (grote optocht) waarbij prachtig uitgedoste groepen en carnavalsverenigingen door de stad trekken. Bijzonder aan vastelaovend in Mestreech is verder dat het grotendeels op straat gevierd wordt onder de muzikale begeleiding van zate hermeniekes. Op dinsdag kun je s middags op het Vrijthof genieten van het Zate Hermeniekesconcours. Bezoek ook zeker de Platielstraat, bij ons in de straat is het tijdens carnaval altijd feest!

Aangezien onze winkel in het centrum van de stad ligt, blijven we een paar dagen dicht. De winkel is van zondag tot en met woensdag gesloten. Donderdag 7 maart gaan de deuren om 10:00 weer open!

De webwinkel blijft in de tussentijd gewoon open maar bestellingen worden verzonden vanaf maandag 11 maart.

Fijne vakantie en anders vastelaovend same!