Toggle Nav

Met behulp van onderstaande maattabellen kun je bepalen welke maat het beste past. Voor advies kun je ons bellen of mailen en je bent natuurlijk altijd welkom in onze winkel.

Dames

Veel vrouwen dragen de verkeerde BH maat. Het is voor de ondersteuning van de buste echter van belang dat de juiste maat gedragen wordt. De BH maataanduiding bestaat altijd uit een getal en letters, bijvoorbeeld 75 C. Hierbij geeft 75 de omvangsmaat (onderborst omtrek) aan en de letter C de cupmaat. De omvangsmaat meet u met een strak gehouden meetlint direct onder de buste. Dit kunt u het beste doen op de blote huid.

onderbuste-maattabel-dames

De borstomtrek (borstomtrek) meet je losjes over het dikste gedeelte van de buste. Let er hierbij op dat het meetlint ook aan de achterkant recht zit. Meet de borstomtrek bij voorkeur over een goed passende beha.

Bij Mooi Eronder verkopen wij cupmaat A t/m F. Het verschil tussen de omvangsmaat en de borstomtrek geeft de cupmaat aan. Dit is in het schema hieronder weergegeven.

borstomtrek-maattabel-bh-dames

De onderborstomtrek en de cupmaat vormen samen je bh maat. Heb je bijvoorbeeld 76 cm gemeten als omvangsmaat en 92 cm als borstomtrek dan heb je 75 C. In onderstaand schema is duidelijk af te lezen welke bh maat je hebt:

maattabel-bh-dames-totaal

Enkele tips:

  • Er mag geen ruimte overblijven tussen het middenstuk dat de borsten verbindt en de huid eronder. Het opmeten van de omvang mag redelijk strak onder de borst gebeuren. Doordat het materiaal van de bh elastischer is dan het meetlint voelt het minder strak aan.
  • Als de bh van achter opkruipt, dan zijn de bandjes te kort afgesteld of de omvang te ruim. Indien na het verstellen van de bandjes de bh nog steeds omhoog kruipt is een kleinere omvang nodig.
  • Bij het passen is het belangrijk dat de sluiting niet direct op het eerste (strakste) haakje gaat. Door het gebruik wordt de bh iets wijder, daarom is het van belang dat deze nog strakker gesloten kan worden.
  • Bij een beugel bh moet de beugel helemaal om de borsten vallen en aansluiten.
  • Controleer of de bh goed ondersteunt door de bh bandjes af te laten zakken. Zakt de bh zonder de steun van de bandjes? Dan is een kleinere cupmaat of omvangsmaat nodig

Om voor damesslips de juiste maat te weten te komen kun je het beste met een meetlint de heupomtrek opmeten, dat is het breedste gedeelte van de heupen. In onderstaand tabel kunt u de juiste maat aflezen.

maten-slips-dames

Heren

Bij heren zul je verschillende maateenheden tegenkomen. Om de juiste maat te weten kun je de borstomtrek, taille en heupomtrek meten met een meetlint. De borstomtrek is de borstwijdte gemeten over de grootste omvang. De taille is de kleinste omtrek tussen borst en heup. De heupomtrek wordt gemeten over het breedste deel van de heupen.

In het schema hieronder is te zien welke maten hierbij corresponderen.

maattabel-heren

Ook hebben we ondermode van Mey en pyjama's van Schiesser voor heren in de maten 9 (3XL) en 10 (4XL).